Products & Companies

HandSchütztBaum.jpg

Sustainable business practices can help to reduce environmental impacts, reduce costs and raise product quality.

The RMA advises and supports companies to make their products, services and business activities more sustainable. Life cycle thinking plays a central role in this process.

 Key areas

  • Life Cycle Assessment (LCA)
  • Ecological Footprint
  • Eco-Labelling & EPD
  • Energy & Resource Management
  • Material-, Substance- & Energy Balance
  • Research Services
  • Project Development & Project Management
  • Austrian Eco Label for Touristic Enterprises

 

Reference projects

ILMA - Analyse, Bewertung und Optimierung der Masseflüsse von Lebensmitteln u. Lebensmittelabfällen in der lebensmittelverarbeiteten Industrie

BMLFUW, Martina Siebenhandl, Weichkäseherstellung

Konsumverhalten und Mangel an Kommunikation in der Versorgungskette sind gemäß FAO die wichtigsten Ursachen für die Entstehung von Lebensmittelabfällen in den Industrieländern. Das Wegwerfen von Lebensmittelabfällen ist aus ethischen und Ressourcengründen nicht sinnvoll. Das Projekt ILMA leistet einen Beitrag zur Abfallvermeidung, zur Optimierung der Verwertung der während der Lebensmittelverarbeitung anfallenden Lebensmittelabfälle und somit zur Ressourcenschonung.

Consulting Austrian Eco Label for "Dorfhotel Seeleitn"

Dorfhotel_seeleitn.JPG

Project goal

The goal is the accompanying consulting of coperations in the tourism sector in order to obtain the Austrian eco-label.

Projects